BUN VENIT!

 

Prin puterea disciplinei, dar şi prin libertatea spiritului şi a gândirii, săvârşim în acest liceu alchimia sufletului și a minţii.

Marca Pedagogic, marca Iorga, după cum îi spunem astăzi, înseamnă ucenicie, responsabilitate și recunoaştere, dincolo de rigorile vremurilor sau de capriciile adolescenţei.

O alegere asumată vă aduce în pragul unei lumi aproape magice în care vă invităm să vă găsiţi propria voce și să vă definiţi prin LTNI.

Bun venit în şcoala noastră!

Cu preţuire,

Director,

Prof. Mirela Sănduleanu

4643777_orig

VIZIUNEA ȘCOLII


    Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Botoșani se definește ca fiind o unitate școlară cu tradiție și cu un parcurs educațional bine conturat prin împletirea pregătirii teoretice cu cea vocațională a elevilor nostri și instruirea a numeroase generații de specialiști în educație. Deviza școlii, «DOCENDO DISCIMUS» exprimă succinct viziunea școlii potrivit căreia învățând noi înșine, îi putem învăța pe ceilalți.

MISIUNEA ȘCOLII

 

  Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” își propune dezvoltarea unui set de valori morale, bazate pe respect, integritate, demnitate și toleranță care vor fundamenta evoluția elevilor școlii atât din punct de vedere profesional, cât și social, stimularea performanței individuale, dar și a cooperării prin asigurarea de șanse egale la educație în vederea integrării optime pe piața muncii și a promovării învățării pe tot parcursul vieții.

VALORILE ȘCOLII


 • Respect – pentru sine, pentru ceilalți, pentru muncă și pentru valorile naționale și europene
 • Demnitate – curajul și abilitatea de a-și susține propriul sistem de valori
 • Responsabilitate – capacitatea de a-și asuma cu perseverență drepturile și obligațiile care derivă din statutul de membru al comunității noastre școlare și sociale
 • Toleranță – acceptarea conștientă a diferențelor individuale și de grup și a necesității șanselor egale pentru toți
 • Disciplină – ordine, punctualitate și respectarea autorității
 • Cooperare – cu partenerii educaționali ai societății (familie, instituții publice, agenți economici etc.)
 • Patriotism – cunoașterea, asumarea și promovarea valorilor naționale

Oct 31

Catrinel președinte!

482757_528896390485635_1742399112_n

(Catrinel președintă, ne-ar fi corectat regretatul filolog George Pruteanu.)

Catrinel Ioana Damian a fost realeasă ca președinte al Consiliului Școlar al Elevilor, cu nu mai puțin de 910 voturi. Pentru funcția de vicepreședinte au concurat, în ordinea numărului de voturi obținute:

 • Mădălin-Gabriel Lipovanu, clasa a XI-a F – 430 de voturi
 • Mădălina-Ștefania Varzari, clasa a XI-a H – 272 de voturi
 • Diana-Ioana Budeanu, clasa a XI-a F – 202 voturi
 • Ionela-Daniela Roșca,  clasa a VIII-a B – 170 de voturi

În funcția de secretar al Consiliului a rămas Mădălina-Iulia Melniciuc, clasa a X-a H, care a obținut  780 de voturi.

Scrutinul s-a desfășurat în două manșe – prima între orele 10 și 11, a doua între orele 15 și 16 – ieri, 30 octombrie 2015, și a fost supervizat de o comisie de concurs și validare din care au făcut parte: Sabina Ștefură, Iulia Cosmeci, Iulia Nicorici, Bianca Cărbune și Vlad Cozloschi.

Pentru acest al doilea mandat, Catrinel v-a pregătit câteva proiecte importante cum ar fi:

 • Realizarea unei reviste a elevilor în limba engleză – o publicație lunară care să conțină prezentarea a claselor din şcoală; interviuri cu profesori; articole libere scrise de elevi; literatură, pictură, articole referitoare la toate disciplinele şi domeniile; concursuri premiate corespunzător şi în limita bugetului.
 • „Moş Crăciun vine la Pedagogic” – ediţia a II-a – un set de acțiuni ce se vor derula în preajma sărbătorii Nașterii Mântuitorului.

Felicităm noua conduceri a CȘE Iorga și îi urăm succes în îndeplinirea acestor obiective!

  

Oct 28

Star Project – alături de copiii cu sindrom Down

2

Proiectul multilateral Comenius „A Matter of Choices”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul de Învățare pe Tot Parcursul Vieții, își desfășoară activitățile și în acest an școlar, 2014 – 2015.

Una din aceste activități: „Star Project” s-a desfășurat azi, 28 octombrie 2014. Astfel, un grup de voluntari din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară ai Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” Botoșani au participat, alături de copiii cu Sindrom Down, la activitatea de confecționare de felicitări. Felicitările vor fi vândute în liceu iar sumele obținute vor fi donate Asociației „Ne trebuie speranță!”, care se ocupă cu sprijinirea copiiilor cu Sindrom Down.

Elevii școlii noastre au fost însoțiți de domnul profesor Laurențiu Palade, coordonator SNAC și membru al echipei de proiect Comenius.

  

Oct 28

Balul bobocilor internatului

10744909_665807753540066_1284889833_n
Vineri, 24 octombrie, a avut loc Balul Bobocilor din internatul Liceului.

Miss Boboc 2014 a fost aleasă Roxana-Ionela Dănilă din clasa a IX-a A, iar titlul de Mister Boboc a revenit lui Ciprian Chiperi din clasa a IX-a E.

Ciprian a fost secondat de Ștefan-Claudiu Ailoaie din clasa a IX-a G (locul 2 la Mister) și Robert-Alexandru Căruceru din clasa a IX-a H (locul 3 la Mister).
N-au lipsit nici premiile haioase cum ar fi diploma pentru dexteritate obţinută de Claudia-Roxana Roșca din clasa a IX-a E şi diploma de originalitate care a intrat în posesia lui Robert-Eduard Airinei din clasa a IX-a B.

Îi felicităm toți competitorii și îi mulțumim lui Vlad Alexandru pentru informații și pentru fotografii!

 


  

Oct 26

Mici modificări la orar

S-au făcut câteva noi modificări la orar. Pentru a afla care este programul vostru începând de mâine, 27 octombrie, accesați pagina ORAR.

Vă reamintim cu această ocazie că trebuie să ștergeți din memoria temporară a browser-ului vostru acele date ce țin de site-ul ltniorga.ro (dacă nu știți cum să procedați, click aici pentru cei cu firefox și dincoace pentru cei cu google chrome).

În altă ordine de idei, după cum ați observat, e un mic balonaș în subsolul fiecărui articol, semn că aveți posibilitatea să postați comentarii. Ele vor apărea după ce vor fi aprobate de unul dintre administratori. Evident, jignirile, insultele, limbajul necuviincios etc. vor fi cenzurate. Studiem, de asemeni, oportunitatea creării unei secțiuni forum.

  

Oct 21

Medalii la taekwondo

10516611_855542467798366_4794387239066542070_nAșa cum probabil deja cunoașteți, în orașul sloven Maribor a avut loc, între 10 și 12 octombrie, Balcaniada de Taekwondo (Balkan Taekwondo Championships), unde botoșănenii noștri au luat mai multe medalii:

Locul 1 – Denis-Paul Matei (Brilliant) – Kyorugi 2vs2; Cosmina Ichim (Real) – Kyorugi 2vs2

Locul 2 – Diana-Nicola Matei (Brilliant) – Kyorugi individual

Locul 3 – Denis-Paul Matei (Brilliant) – Poomsae individual; Serena Ivanov (Real) – Kyorugi individual; Cosmina Ichim (Real) – Kyorugi individual

Între paranteze avem clubul de care aparțin sportivii: CS Real Taekwondo Team (instructor: Nicolae Pasniciuc) și Brilliant Taekwondo Sporting Club, club al cărui instructor este absolventul de anul acesta al Liceului nostru, Denis-Paul Matei. Cosmina Ichim este, la rândul ei, elevă în clasa a XI-a I.

Poomsae (coreeană 품새 = model, formă, tipar) înseamnă o coregrafie implicând diverse mișcări ofensive și defensive în fața unui adversar imaginar sau mai multor adversari imaginari. Kyorugi (겨루기 = luptă) sunt probele care presupun confruntarea corp la corp, „kyorugi 2vs2” fiind întrecerile pe echipe.

Felicitări, Cosmina! Felicitări, Denis! Mult succes pe mai departe!

  

Older posts «