BUN VENIT!

Prin puterea disciplinei, dar şi prin libertatea spiritului şi a gândirii, săvârşim în acest liceu alchimia sufletului și a minţii.

Marca Pedagogic, marca Iorga, după cum îi spunem astăzi, înseamnă ucenicie, responsabilitate și recunoaştere, dincolo de rigorile vremurilor sau de capriciile adolescenţei.

O alegere asumată vă aduce în pragul unei lumi aproape magice în care vă invităm să vă găsiţi propria voce și să vă definiţi prin LTNI.

Bun venit în şcoala noastră!

Cu preţuire,

Director,

Prof. Mirela Sănduleanu

  

4643777_orig

VIZIUNEA ȘCOLII


    Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Botoșani se definește ca fiind o unitate școlară cu tradiție și cu un parcurs educațional bine conturat prin împletirea pregătirii teoretice cu cea vocațională a elevilor nostri și instruirea a numeroase generații de specialiști în educație. Deviza școlii, «DOCENDO DISCIMUS» exprimă succinct viziunea școlii potrivit căreia învățând noi înșine, îi putem învăța pe ceilalți.

MISIUNEA ȘCOLII

 

  Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” își propune dezvoltarea unui set de valori morale, bazate pe respect, integritate, demnitate și toleranță care vor fundamenta evoluția elevilor școlii atât din punct de vedere profesional, cât și social, stimularea performanței individuale, dar și a cooperării prin asigurarea de șanse egale la educație în vederea integrării optime pe piața muncii și a promovării învățării pe tot parcursul vieții.

VALORILE ȘCOLII


  • Respect – pentru sine, pentru ceilalți, pentru muncă și pentru valorile naționale și europene
  • Demnitate – curajul și abilitatea de a-și susține propriul sistem de valori
  • Responsabilitate – capacitatea de a-și asuma cu perseverență drepturile și obligațiile care derivă din statutul de membru al comunității noastre școlare și sociale
  • Toleranță – acceptarea conștientă a diferențelor individuale și de grup și a necesității șanselor egale pentru toți
  • Disciplină – ordine, punctualitate și respectarea autorității
  • Cooperare – cu partenerii educaționali ai societății (familie, instituții publice, agenți economici etc.)
  • Patriotism – cunoașterea, asumarea și promovarea valorilor naționale

Aug 01

Pe urmele lui Ilie Balaci

10363988_669656213121273_6753138966993536983_n

Andrei Burlacu

Doi elevi ai Liceului nostru vor evolua, începând din această vară, pentru clubul de liga I CS Universitatea Craiova (CSUC) – ce-i drept, nu la prima echipă, ci în trupa juniorilor A (deocamdată).
Andrei Burlacu (fost golgheter al CSȘ Botoșani și Mister Boboc 2012) și Dan Miculaiciuc (fost mijlocaș al CSȘ Botoșani), elevii domnului profesor Liviu Cîșlariu, i-au încântat pe legendarii Gheorghiță Geolgău și Nicolae Ungureanu, membri ai echipei de vis a Craiovei anilor ’80 și scouteri ai CraiOlguței. Ei au obținut transferurile lui Andrei și Dan la formația din Bănie, în detrimentul altor cluburi care și-i doreau – Academia Hagi, Dinamo București sau Poli Iași. Managerul centrului de copii și juniori ai CSUC, Silviu Bogdan, a vorbit elogios despre noii săi elevi, mărturisind că îi monitoriza de multă vreme.
Cei doi au debutat deja ca titulari în tricourile alb-albastre într-un amical cu ACSVM Craiova – meci în care Andrei (despre care se spune că ar fi „un număr 10 de nota 10”) a izbutit chiar să înscrie un gol.
Le urăm mult succes tinerilor noștri fotbaliști și sperăm ca ei să-și aducă aminte peste ani de profesorii și de colegii lor.

1972498_666904993375388_1557992585_n

Dan Miculaiciuc (în prim-plan, tricoul roșu)

  

Iul 10

Înscrierea în clasa a IX-a

  

Iul 03

REPARTIZAREA CANDIDAŢILOR PE SĂLI LA PROBA Ed)

Iun 30

REPARTIZAREA CANDIDAŢILOR ÎN SĂLI LA PROBA Ec) 02.07.2014

Iun 29

REPARTIZAREA CANDIDATILOR PE SĂLI – proba E)a) Limba şi literatura română

Older posts «