BUN VENIT!

 

Prin puterea disciplinei, dar şi prin libertatea spiritului şi a gândirii, săvârşim în acest liceu alchimia sufletului și a minţii.

Marca Pedagogic, marca Iorga, după cum îi spunem astăzi, înseamnă ucenicie, responsabilitate și recunoaştere, dincolo de rigorile vremurilor sau de capriciile adolescenţei.

O alegere asumată vă aduce în pragul unei lumi aproape magice în care vă invităm să vă găsiţi propria voce și să vă definiţi prin LTNI.

Bun venit în şcoala noastră!

Cu preţuire,

Director,

Prof. Mirela Sănduleanu

4643777_orig

VIZIUNEA ȘCOLII


    Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Botoșani se definește ca fiind o unitate școlară cu tradiție și cu un parcurs educațional bine conturat prin împletirea pregătirii teoretice cu cea vocațională a elevilor nostri și instruirea a numeroase generații de specialiști în educație. Deviza școlii, «DOCENDO DISCIMUS» exprimă succinct viziunea școlii potrivit căreia învățând noi înșine, îi putem învăța pe ceilalți.

MISIUNEA ȘCOLII

 

  Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” își propune dezvoltarea unui set de valori morale, bazate pe respect, integritate, demnitate și toleranță care vor fundamenta evoluția elevilor școlii atât din punct de vedere profesional, cât și social, stimularea performanței individuale, dar și a cooperării prin asigurarea de șanse egale la educație în vederea integrării optime pe piața muncii și a promovării învățării pe tot parcursul vieții.

VALORILE ȘCOLII


  • Respect – pentru sine, pentru ceilalți, pentru muncă și pentru valorile naționale și europene
  • Demnitate – curajul și abilitatea de a-și susține propriul sistem de valori
  • Responsabilitate – capacitatea de a-și asuma cu perseverență drepturile și obligațiile care derivă din statutul de membru al comunității noastre școlare și sociale
  • Toleranță – acceptarea conștientă a diferențelor individuale și de grup și a necesității șanselor egale pentru toți
  • Disciplină – ordine, punctualitate și respectarea autorității
  • Cooperare – cu partenerii educaționali ai societății (familie, instituții publice, agenți economici etc.)
  • Patriotism – cunoașterea, asumarea și promovarea valorilor naționale

Mai 25

#HailaPeda!

DSC_0114

După zile intense în care echipa de promovare formată din elevi ai școlii (Mădălin Lipovanu, Diana Budeanu și Vlad Cozloschi) s-a prezentat cu oferta educațională a Liceului Pedagogic la mai multe școli gimnaziale din județ, iată că a sosit cu pași repezi și „Târgul Liceelor și al Meseriilor”, ce a avut loc între 8 și 9 mai, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Botoșani, în cadrul căruia toate liceele din oraș și-au prezentat planul de școlarizare pe anul 2015-2016 pentru toți elevii de clasa a VIII-a din județ.

Pot spune ca, în calitate de membru al echipei de promovare, am avut parte de un feedback pozitiv, plin de laude și de tineri interesați de oferta noastră, de profilul vocațional pedagogic și nu numai. Suntem mândri de faptul că am întâlnit atât de mulți elevi doritori sa pătrundă în aceasta mare familie pe nume Peda.

Totuși, ceea ce a impresionat foarte mult și i-a atras până și pe mulți dintre părinți și profesori și chiar inspectori a fost entuziasmul cu care noi ne-am prezentat colectivul și ne-am promovat liceul. În special, au fost uimiți de relația dintre profesori și elevi, o relație bazata pe încredere, respect, implicare și, mai ales, pe sinceritate și faptul că învățăm unii de la alții. Este un proces de formare benefic ambelor părți, fiindcă domnii profesori învață de la noi cum să-și păstreze energia și entuziasmul tinereții, iar elevii, la rândul lor, învață din experienta de viață a cadrelor didactice, care pe parcurs devin mai mult de atât pentru noi. Sloganul scolii noastre, Docendo discimus, surprinde succint aceste idei, care reprezintă viziunea școlii noastre, și anume faptul ca „Învățându-i pe alții, învățăm noi înșine”.

Așadar, ne așteptăm la cât mai mulți tineri boboci sa pășească cu dreptul în această mare familie pentru patru ani frumoși, cei mai memorabili, în care se leagă prietenii și amintiri cât pentru o viață întreagă.

Succes la examene și #hailaPeda!

Diana-Ioana Budeanu
clasa a XI-a F, profil filologie

  

Mai 23

ORAR NOU pentru saptamana 25-29.05.2015

Data generarii orarului este 23.05.2015.

Mai 12

Altfel de puzzle: hai la vot!

Deoarece ne-am calificat la etapa națională a Competiției O activitate de succes ca urmare a obținerii Premiului I cu activitatea Altfel de puzzle – la etapa județeană, venim cu rugămintea de a susține prin votul dvs și al elevilor dvs acest proiect!

Pentru aceasta va trebui să procedați în felul următor:

1. accesați, pe edu.ro, linkul de mai jos:


link

2. dați click pe butonul Votează pentru această activitate

3. vi se va cere adresa de e-mail, apoi vi se va afișa în bara verde că votul dvs a fost validat!

ATENȚIE! Consultați e-mailul după vot. Votul nu va fi validat dacă nu veți intra pe e-mailul dvs și nu veți confirma votul prin click pe linkul menționat în e-mail (cel de-al doilea link).

RUGĂMINTE!   Votați de pe toate adresele de e-mail pe care le aveți! (yahoo/gmail…) și îndemnați-i pe cunoscuții și apropiații dvs. să procedeze în același fel.

În evaluarea finală a proiectelor 20% reprezintă voturile obținute și 80% evaluarea comisiei!

MULȚUMIM TUTUROR ȘI SPOR LA VOT!

prof. Olivia Gornea – CPAESE

  

Mai 08

Premii la concursul „Ștefan Procopiu” 2015

IMG_20150426_145854 - Copy

Duminică, 26 aprilie 2015 s-a desfășurat Concursul de creativitate în Fizică și Tehnologii „Ștefan Procopiu” – concurs dedicat elevilor din învățământul preuniversitar. Etapa județeană a avut loc la Liceul Teoretic „Grigore Antipa” și la Liceul „Dimitrie Negreanu”.

Elevii liceului nostru coordonați de profesorii de fizică, au participat la secțiunile: Lucrări scrise, Tehnici de laborator, Grupuri de cooperare, Tehnici computaționale, Referate științifice și Creații pe teme științifice și au obținut următoarele diplome:

Elev Clasa Secțiunea Prof. îndrumător Premiul
Luca Alice
Luca Flavius
IX C
XII C
Fizica pe calculator Nanu Violeta
Țibichi Nelu
PROCOPIU
PREMIUL I
Penciuc Petronela IX E Fizica pe calculator Vatavu Adriana EDISON
Angheluș Raluca
Ciolac Ramona
Corduneanu Sabina
Glisă Cristina
IX E Tehnici de laborator Vatavu Adriana ARHIMEDE
Lăzărescu Simona
Ichimov Denisa 
IX C Referate pe teme științifice Nanu Violeta NEWTON
Svenţischi Alexandra
Buculei Florina
IX D Creații pe teme științifice Nanu Violeta COPERNIC
Ichim Cosmin
Badiţă George
Rusuciuc Dan
X C Referate pe teme științifice Nanu Violeta NEWTON
Bădiţă George
Cuşniriuc Beniamin
X C Fizica pe calculator Nanu Violeta COPERNIC
Hrinciuc Daniel
Roșu Eduard
Rotaru Marian
Tureac Cornel
Vereștiuc Daniel
XI B Grupuri de cooperare Vatavu Adriana JULES VERNE
Tureac Cornel
Vereștiuc Daniel
XI B Fizica pe calculator Vatavu Adriana PROCOPIU
PREMIUL I
Eduard Roșu
Rotaru Marian
XI B Fizica pe calculator Vatavu Adriana COPERNIC
Luca Petronela XI C Lucrări scrise Țibichi Nelu Mențiune

11173716_847740245279182_1714795393_n

IMG_20150506_160703

  

Mai 08

Ziua Europei 2015 (II): Respect – eroilor noştri!

11173563_939291792778009_451691634_n
Având în vedere că în acest an se aniversează 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial și că, în același timp, anul 2015 a fost declarat, printr-o hotărâre de Guvern, Anul Veteranilor de Război, clasa a X-a A, diriginte Jeni Boicu, a organizat mai multe activităţi dedicate acestor evenimente omagiale.

Începând din săptămâna Școala Altfel… am identificat şi îngrijit trei morminte ale unor veterani de război din Cimitirul Pacea și am organizat o activitate la Arhivele Statului, Botoșani în vederea realizării unor fișe biografice ale unor soldați botoșăneni participanți la cele două războaie mondiale. Ne alăturăm astfel, manifestărilor din școala noastră dedicate zilei, cu triplă semnificație, 9 mai.

prof. Jeni Boicu

  

Older posts «